نمایش 1–16 از 62 نتیجه
بررسی همه جانبه انواع چراغ خطی
بسیاری از صاحب خانهها و طراحان فضای داخلی، خانههای خود را از سبک سنتی یا کلاسیک به فضاهایی با حس مدرن ارتقا میدهند. چراغ خطی یک وسیله روشنایی پرکاربرد در طراحی داخلی فضاهای تجاری و غیر تجاری میباشد که در مدرنیزه کردن منازل و محیطهای کاری نقش مهمی را ایفا میکند. با پیشرفتهای متعدد تکنولوژیکی چراغهای خطی به گونهای تکامل یافته است که با محیطهای مختلف از جمله منازل مسکونی سازگار گردند. زیبایی روشنایی یا نورپردازی خطی یکپارچگی و انعطاف پذیری آن است. نوارهای خطی LED دنیایی از امکانات روشنایی را برای خانه شما باز میکنند، زیرا میتوانند به شکل توکار، در پروفایلهای جالب قرار بگیرند و در انواع نازک کاریها و جزئیات معماری ادغام شوند.
نوارهای روشنایی LED خطی را میتوان در ابعاد کوچک یا بزرگ به کار برد ضمن این که امکان ایجاد طرحهای بیشماری را نیز به وجود میآورند. طیف وسیعی از الگوهای روشنایی، با استفاده از چراغهای خطی یکپارچه در سرتاسر یک خانه، همراه با نورپردازی کف و دیوارها قابل دستیابی هستند. اما قبل از شروع، مهم است که انواع مختلف و کاربردهای چراغ خطی را بدانید.
ارتقا و تبدیل چراغهای خطی
چراغ خطی ممکن است فناوری جدیدی به نظر برسد، اما بیش از صد سال است که در حال پیشرفت میباشد. افراد زیادی در راستای ارتقا LEDها تلاش کردهاند. در نهایت دیود ساطع کننده نور از یک درخشش ملایم سبز به لامپی تبدیل شد که قادر به تکرار طیف وسیعی از رنگها و سطوح لومن است.
چراغ خطی چیست؟
چراغهای خطی را بهتر است به عنوان وسایل روشنایی توصیف کنیم که از لامپهای LED بلند یا لولههای فلورسنت در ساخت آنها استفاده میکنند. اغلب چراغهای خطی، در سقفهای آسترکشی شده ضمن حضور دو لامپ فلورسنت لولهای یافت میشوند. این چراغها معمولا مستطیل شکل هستند و به سقف یا دیوار متصل شوند.
روشناییهایی که به صورت خطی میباشند به نورپردازی خطی معروفاند و برای ایجاد یک پرتو نور متمرکزتر، در این لامپها از اپتیک بلند استفاده میکنند. چراغ خطی میتواند به شکل توکار، روکار و یا حتی آویز بر سقف یا دیوارهای یک ساختمان نصب گردد.
شما میتوانید نورپردازی محیط مورد نظرتان را به شکل کامل به چراغ خطی واگذار کنید. در حالی که برخی از افراد ترجیح میدهند از انواع نورپردازیها استفاده کنند تا به نوعی بی نقصترین نورپردازی را تجربه نمایند. به هر جهت نورپردازی خطی برای روشن کردن قفسههای گسترده کتاب یا برجسته کردن مصنوعات کمیاب موجود در یک قفسه ایده آل محسوب میشود. همچنین این چراغها به خوبی میتوانند نقاط کور یک خانه یا دفتر کار را روشن نمایند.
چرا از چراغهای خطی استفاده کنیم؟
خطی بودن این چراغها وضوح و ثبات بی نظیری را به روشنایی ایجاد شده میدهد. به همین خاطر این چراغها در ابتدا در محیطهای کاری، اداری و آموزشی یافت میشدند. محیطهایی که میزان نورشان، عامل موثری در راندمان کار انسانها است. اما اکنون در خانهها و منازل مسکونی راه پیدا کردهاند و راه حلهای روشنایی ساده و زیبایی را برای خانهها به ارمغان میآورند. چراغهای خطی علاوه بر کارایی بیشتری که نسبت به سایر چراغهای قدیمی دارند نسل جدیدتری از انواع روشنایی محسوب میشوند لذا کسانی که همیشه به دنبال وسایل جدید و به روز هستند را به خوبی جذب خود میکنند. چراغهای خطی آیندهای به روشنی نورشان دارند که رشد عظیم صنعت LED جهان گواه آن است. برخی دیگر از دلایل استفاده از این سبک روشنایی به شرح زیر میباشند:
کاربردهای عملی
کسانی که تنها زندگی میکنند و یا این که بخش زیادی از کارهای خود را در خانه انجام میدهند، به نوعی از روشنایی نیاز دارند که فضای تاریکی در خانهشان باقی نگذارد و نور بادوام و مناسبی را تولید نماید. با نورپردازی خطی ضمن کنترل عامل نور میتوانید زندگی شادتری را تجربه کنید.
چراغهای خطی LED طیف گستردهای از دمای رنگ را ارائه میدهند. لذا نورپردازیهایی که با هر کدام از این رنگها انجام میشوند کاملا متمایز با سایر رنگها میباشند. لذا شما میتوانید به سادگی سبک منحصر به فرد خانهتان را ایجاد نمایید. کسانی که در خانه خود کلوزت روم دارند و یا میخواهند برای وسایل شخصی خود نورپردازی ایجاد کنند الایدیهای خطی بهترین گزینه هستند چرا که با این چراغها دید بهتری به دست خواهید آورد.
با نوارهای الایدی و پروفیلهای آلومینیومی میتوانید الگوها و طرحهای منحصر به فردی را بسازید. این چیزی است که در نهایت کل فضا و دکوراسیون را منحصر به فرد جلوه میدهد.
بهرهوری
یکی از مزایای اصلی روشنایی ناشی از LED، سطح بالای بهرهوری از انرژی است. شما همان مقدار نور خروجی را دریافت خواهید کرد که از نور فلورسنت خطی دریافت میکنید، با این حال، انرژی بسیار کمتری مصرف میشود. در نتیجه پول برق کمتری نیز پرداخت خواهید کرد. این لامپها طول عمر بیشتری دارند و خریدن آنها میتواند به نوعی حفظ سرمایه در دراز مدت محسوب شود. البته لازم است که از تولیدکنندگان باتجربه و قابل اعتماد خرید کنید تا بیشترین بهره را از چراغهای خطی LED خود ببرید.
مناطق قفسه بندی
معمولا نور اتاق نمیتواند به خوبی درون کمدها و قفسهها را روشن کند. لذا کسانی که کمدها و قفسههای بزرگ و عمیقی دارند برای این که بهتر وسایل درون آنها را مدیریت و پیدا کنند به یک روشنایی جداگانه نیاز دارند. چراغ خطی بهترین گزینه برای این کار میباشد.
لایه بندی سبک
این روزها غالب فریلنسرهای و بلاگرها برای این که نورپردازی حرفهای و در عین حال سبکتری داشته باشند از این چراغها استفاده میکنند. حتی عکاسان نیز میتوانند با کمک نورپردازی خطی سطح کاری خود را ارتقا دهند.
نیاز نداشتن به لوسترهای بزرگ
چراغ خطی سقفی یک جایگزین عالی برای لوسترهای حجیم و طراحی روشنایی خانه شما است. آن درخشش تند نورافکنها یا دیگر منابع نور سنتیتر را ندارد، اما نور محیطی پراکندهتری را ارائه میکنند.
سازگار و فوق العاده جذاب
سه نوع چراغ خطی وجود دارد: روکار، معلق و توکار که در ادامه به توضیح بیشتری در مورد آنها میپردازیم. با توجه به تعدد نمونههای چراغ خطی تقریبا برای هر نوع سقفی مناسب میباشند. یک طراح ساختمانی ممکن است که بسیاری از چراغها را با هم ادغام کند و با کمک اتصالات T یا L مانند هر گوشه و کناری را تحت سلطه نور در آورد. در کل میتوان گفت که نورپردازی خطی بهترین بهترین راه حلها را ارائه میدهد.
کیفیت
علاوه موارد ذکر شده، در نظر گرفتن کیفیت نور نیز بسیار مهم میباشد. چراغ خطی در هیچ شرایطی شما را ناامید نخواهد کرد. این سری از چراغها برای ارائه بهتر نور سفید خالص با کیفیت بالاتر به روز رسانی شدهاند تا محیط زندگی ایمنتر و سازندهتری را ایجاد کنند. هنگامی که چراغ با سرعت 140 Lm/W کار میکند، فیکسچر در عین صرفهجویی در مصرف انرژی، مقدار زیادی نور تولید خواهد کرد.
تنظیم رشد گیاهان
به لطف پیشرفت در فناوری نوآورانه و مدارهای مختلف، میتوان از چراغهای LED خطی برای نورپردازی گلخانهها نیز استفاده کرد. یک رویکرد فوق العاده برای تغییر نور و سازماندهی رشد گیاهان استفاده از همین لامپها میباشند.
کجا از چراغهای خطی استفاده کنیم؟
کاربرد چراغهای خطی بسیار زیاد میباشد و تقریبا در هر فضایی بسته به هدفی که از ایجاد نور داریم میتوان بر کمک آنها حساب باز کرد. آنها در محیطهای تجاری مانند دفاتر یا بیمارستانها به دلیل مزایایی که دارند مورد استفاده قرار میگیرند. ضمن این که رستورانها، فروشگاههای بزرگ و مغازههایی که دکور ویژهای دارند میتوانند از این چراغها به خوبی بهره ببرند. چراغ خطی به دلیل نور گستردهای که دارد، اتاق را عریضتر نشان میدهد. برخی از نمونههای این لامپها طرحهای معماری شیک و سادهای دارند که مناسب دکورهای خاص میباشند.
بنابراین روشنایی خطی را میتوان در همه جا استفاده کرد: روی پلهها، در راهروها، آشپزخانهها، مناطق نشیمن، سالن مطالعه، حمام، فضای بیرونی (حیاط) و برای انواع فضاهای تجاری مانند سالنهای ورزشی، دفاتر یا رستورانها.
انواع چراغهای خطی
گزینههای مختلف نورپردازی خطی، برای فضای مورد نظر شما در دسترس هستند. چه یک دفتر کار باشد چه یک اتاق مسکونی بزرگ؛ در هر صورت استفاده از روشنایی مناسب تفاوت محسوسی را در یک فضا ایجاد خواهد کرد. انواع چراغهای خطی در کل شامل سه نوع زیر میباشند:
چراغ خطی آویز یا معلق
چراغ خطی آویز نیز مانند سایر چراغهای معلق معمولی از سقف آویزان میشود. اما با توجه به این که طول چراغها زیاد میباشد لازم است که به شکل کاملا افقی و در یک راستا قرار بگیرند لذا باید از دو طناب تعلیق برای آویز کردن آنها استفاده کرد. مزیت عمده این قبیل چراغها این است که به راحتی میتوان ارتفاعشان را متناسب با نوع فضا و طول دیوارهها تنظیم کرد. روشنایی خطی معلق ممکن است در تأسیسات تجاری با سقف بلند نیز استفاده شود. این نوع روشنایی یکی از محبوبترین روندهای نورپردازی در سراسر جهان است که میتوان با استفاده از اشکال مختلف و سطوح تعلیق متفاوت، فضایی غیر منتظره ایجاد کرد.
چراغ خطی توکار
این نمونهها متداولترین نوع نور خطی هستند به ویژه در ساختمانهای اداری و به صورت فرورفته در سقف نصب میشوند. روشنایی خطی توکار به این معنی است که وسایل، فضایی را اشغال نمیکنند و برای سقفهای کوتاه بسیار مناسب هستند. نصب این چراغها در سقفهای کاذب انجام میشود و در زمان طراحی ساختمان بایستی شیارهایی متناسب با اندازه و ابعاد چراغ در این سقفها لحاظ شوند. فرم چراغ پس از نصب نباید دیده شود. چراغهای توکار به برقکار این اجازه را میدهند تا از انواع لاینهای نوری کرو، مستقیم و منحنی استفاده کنند.
نورپردازی نواری توکار فضای بصری کمتری را اشغال میکند. این کمک میکند تا اتاق شما بزرگتر به نظر برسد زیرا نور به سطح سقف باز میگردد. هدف از این نورپردازی فراتر از تامین نور است و به ارتقای معماری ساختمان و همچنین ایجاد یک فضای معاصر کمک مینماید. همچنین یک گزینه عالی برای تمرکز نور بر روی اشیاء خاص، بدون افزودن عناصر منحرف کننده به سقف مانند چراغهای سقفی یا نورافکنها میباشد. چراغهای توکار خودشان به دو دسته تقسیم میگردند:
چراغهای خطی بدون لبهیا همان بدون فریمها: برای نصب این چراغها میتوان از پیچ استفاده کرد. به هنگام نصب بایستی نوارهای الایدی، منبع تغذیهی نور و طلق دیفیوزر را در پروفیل جا داد.
چراغهای خطی لبهدار یا فریمدار: از آن جایی که این چراغها برای نصب به زیرسازهای کنافی نیاز دارند در پروسه ساخت سقف و دیوار باید زیرسازیهای لازم برای آنها انجام شود. زمانی که زیرسازیهای لازم انجام شده باشد پروفیل آلومینیومی به راحتی داخل کناف مستقر میشود. در صورتی که زیرسازیها به موقع انجام نشدند میتوان با استفاده از تجهیزاتی همچون کلیپس آنها را بر روی پنل نصب کرد.
چراغ خطی روکار
چراغهای روکار همانطور که از نامشان بر میآید بر روی سقف و یا دیوارها کار گذاشته میشوند و بیشتر برای برجسته کردن تابلوها یا دیوارهای برجسته مورد استفاده قرار میگیرند. البته کسانی که طراحی داخلی خاصی مد نظرشان است و یا کسانی که قصد تغییر نورپردازی یک ساختمان آماده را دارند معمولا از این چراغها در دکوراسیون خود استفاده میکنند.
سبکهای نور خطی
زمانی که بحث از نورپردازی به میان میآید گزینههای زیادی من جمله روشنایی مستقیم یا غیر مستقیم، RGBW، نور سفید قابل تنظیم و غیر از جمله مسائلی هستند که در ذهن ما تداعی میشوند. صرفا نوع نورپردازی نمیتواند چیدمان چراغها را مشخص کند. چراغ خطی از همان ابتدای ورودش به بازار روشنایی جهان، به طور فزایندهای با زیباشناسی و معماری ارتباط برقرار کرد تا در کنار کاربرد بیشتری که دارد جنبهی تزئینی نیز پیدا کند.
برخی از طراحیها بر اساس سبکهای سنتی هستند و چراغهای خطی با پوشش مات و نصب توکار به کار میروند. در حالی که سایر چراغهای خطی با سبکهای معاصر یا مدرن با حداقل مواد آلومینیومی و نوارهای نور LED نازک طراحی میگردند.
بدون در نظر گرفتن نوع دکوراسیون، و تم فضای مورد نظرتان، مطمئناً یک طرح نور خطی وجود دارد که بدون زحمت در آن جا شود.
نحوه آویزان کردن چراغ خطی
تصمیم گیری در مورد چگونگی آویزان کردن چراغ خطی کار دشواری نیست. اما همواره باید در نظر داشت که بافت هر اتاقی متفاوت میباشد. اگر خودتان میخواهید برقکشی ساختمان مورد نظرتان را انجام دهید باید یک متر، قلم و کاغذ را بردارید و به ترسیم خطوط اصلی بپردازید. البته فراموش نکنید که مشورت کردن با یک برقکار حرفهای در اولویت قرار دارد چرا که چنین افرادی با کلیهی مسائل زیربنایی و ظاهری کار آشنایی دارند و توصیههای موثر و به جایی را ارائه میدهند.
ارتفاع معمول برای چراغ خطی آویزان
ارتفاع متوسط سقف در ایران 2.2 متر است. به عنوان قانون کلی، نور خطی باید حدود 30 تا 50 سانتیمتری یک سقف باشد. با این حال، برای سقفهای بلندتر یا شیبدار قاعده متفاوت است و نصب چراغها باید به صورت شاخهای و متناسب با منطقه مورد نظر انجام شود.
بالای یک میز
بهترین ارتفاع برای چراغهای خطی روی میز 70 تا 80 سانتیمتر بالای میز است. این فاصله از برخورد افراد با چراغ جلوگیری میکند ضمن این که نور را با شدت کافی بر سطح میز پخش مینماید. به هنگام نصب چراغ در بالای یک میز باید به فاصله لبهی میز تا چراغ نیز توجه داشته باشید.
ال ای دی در مقابل فلورسنت
دو نوع لامپی که در نورپردازیهای خطی یافت میشوند شامل LED و فلورسنت هستند. آنها اشکال بسیار متفاوتی از روشنایی را با اهداف متفاوتی ارائه میدهند.
ال ای دی
الایدیها با استفاده از فناوریهای پیشرفته و از مواد غیر خطرناک ساخته شدهاند و در مصرف انرژی کارآمد هستند. از نظر فنی، LED از یک نیمه هادی برای تبدیل الکتریسیته به نور استفاده میکند. طول عمر معمول یک LED حدود 25000 تا 50000 ساعت است، به این معنی که شما از این نوع لامپها بیشترین بهره را خواهید برد.
فلورسنت
این لامپهای کلاسیک از تخلیه گاز بخار جیوه کم فشار برای تولید نور مرئی استفاده میکنند. آنها کارآمدتر از لامپهای رشتهای هستند و طول عمر آنها بین 6000 تا 80000 ساعت است. البته برخی از تولیدکنندگان امروزی در حال تولید لولههای فلورسنتی هستند که میتوانند تا 90000 ساعت نیز دوام بیاورند. این باعث میشود که لامپهای لولهای مذکور برای روشنایی طولانی مدت در فضاهای اداری یا بیمارستانها ایده آل باشند.
مشکلات چراغهای خطی
بدیهی است که محصول بیعیب و نقص یک ادعای بیاساس است که هر کسی زیر بار آن نمیرود. نصب چراغهای خطی نیز مشکلات و دردسرهای خاص خود را دارد که باید با آنها آَشنا باشید.
- نفوذ گرد و غبار به پشت دیفیوزرها و ایجاد ظاهری کثیف و کدر
- با توجه به این که غالب لاینهای نوری همیشه روشن نیستند در حالت خاموشی دیفیوزرهایشان حالت تیره پیدا میکنند و زیبایی خود را از دست میدهند.
- وسط دیفیوزرها روشنتر از بخشهای جانبیاش میباشد.
- غالبا منبع روشنایی در فاصلهی 10 سانتی از دیفیوزر قرار میگیرد و نصب توکار را تحت تاثیر خود قرار میدهد. برخی از مشکلاتی که به این خاطر به وجود میآیند شامل موارد زیر میباشند:
- به هنگام زدن سقف افراد مجبورند که سقف را به نسبت عمق چراغ پایین بیاورند.
- ایجاد زیرسازیهای مورد نیاز تبدیل به یک پروسهی سخت و پیچیده میشود.
- از آن جایی که زیرسازیها پیش از پارتیشنبندی و دیوارکشی انجام میشوند ممکن است محل استقرار چراغها دقیق نباشد.
- به دلیل عمق زیاد مورد نیاز، در موارد بازسازی احتمالا استفاده از چراغهای توکار امکانپذیر نیست.
- نصب چراغهای خطی به شکل مورب پروسهای زمانبر و پرهزینه میباشد.
سؤالاتی که پیش از خرید یک چراغ خطی مناسب باید از خود بپرسید:
آیا از این چراغ برای نورپردازی محل کار استفاده میکنید؟
آیا به چراغ خطی آویز، فرورفته یا دیواری نیاز دارید؟
به لامپ LED نیاز دارید یا فلورسنت ؟
آیا به سبک دکوراسیون خود توجه کردهاید؟
آیا فضای شما برای نصب چراغ خطی مناسب است؟
آیا در مورد محل مورد نظر خود با یک برقکار ماهر صحبت کردهاید؟
برای راهنمایی بیشتر و مشاوره خرید، با متخصصان هانا تماس حاصل فرمایید.