انواع نورپردازی نمای بیرونی ساختمان

انواع نورپردازی نمای بیرونی ساختمان

فهرست مطالب

نورپردازی نمای بیرون آپارتمان

نورپردازی نمای بیرونی ساختمان اولین چیزی است که نظر هر فردی را به خود جلب می کند و نشان دهنده کیفیت ساخت ساختمان است. در روز که نور کافی وجود دارد نمای ساختمان به خوبی دیده می شود اما شب که نور وجود ندارد یا کم است نمای ساختمان توسط نورپردازی هایی که بر روی آن نصب شده قابل رویت می باشد. به طور کلی نورپردازی ساختمان به دو صورت نورپردازی نما و نورپردازی محوطه انجام می گیرد.

نورپردازی نمای بیرونی ساختمان امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته و طراحان بسیاری از آن برای نمای ساختمان ها استفاده می کنند. نورپردازی ساختمان ها علاوه بر زیبایی که بر نمای آنها دارد باعث زیباسازی فضای شهر هم می شود. نورها باید به شیوه درست و صحیح نصب شوند تا زیبایی نمای ساختمان را به نمایش بگذارند نصب اشتباه آنها زیبایی ساختمان را کاهش می دهد. برای نصب نورپردازی نمای بیرونی ساختمان باید از فردی که در این زمینه تخصص دارد استفاده شود.

مشخصات نورپردازی نمای بیرونی ساختمان

نکات مهمی که هنگام نصب نورپردازی نمای بیرونی ساختمان باید به آن توجه شود!

رنگ نورها و میزان شدت آن: نوع رنگ نور و شدتی که دارد از مهم ترین نکات نصب نورپردازی نمای بیرونی ساختمان است. نورپردازی نما باید چشم نواز، زیبا و مرتب باشد تا باعث آزار چشم افراد نشود. رنگ های آبی و سفید تناژ ملایمی دارند به همین دلیل جلوه ای زیبا و جذاب به نمای ساختمان می دهد.

نحوه قرارگیری منبع نور: منبع نور میتواند به دو صورت مختلف نصب شود. در نوع اول منبع نور مشخص بوده و برای افراد قابل رویت است اما نوع دوم به صورت پنهان نصب می شود و قابل رویت برای افراد نیست. استفاده از نورپردازی پنهان زیبایی ساختمان را افزایش می دهد و بهم ریختگی نوری ایجاد نمی شود.

هماهنگی متریال ساختمان با نور: انتخاب رنگ نورها باید مطابق با رنگ نمای ساختمان باشد تا هماهنگی مناسبی را ایجاد کند. در آپارتمان هایی که مرتفع هستند باید از لامپ هایی با پرتاب نور بالا استفاده شود تا سطح بیشتری از نمای ساختمان روشن شود.

نکات مهم در نصب نورپردازی نمای بیرونی ساختمان

معرفی دیگر نکات نصب نورپردازی نمای بیرونی آپارتمان

برجسته کردن عناصر مختلف نمای خارجی ساختمان: نورپردازی نمای بیرونی ساختمان باعث برجسته کردن عناصر اصلی ساختمان می شود. معمار ساختمان باید به اجزای کلی نمای ساختمان و نحوه نورپردازی آن دقت داشته باشد تا جلوه و نمای ساختمان زیبا و برجسته نشان داده شود.

نورپردازی نمای بیرونی ساختمان باید با محیط اطراف آن سازگار باشد: با توجه به محلی که ساختمان در آن قرار دارد باید نورپردازی مناسبی انجام شود تا نورها نمای روشن و زیبایی را ایجاد کنند و باعث اغتشاش دید نشوند. طراح ساختمان باید محیط اطراف ساختمان را به خوبی در نظر بگیرد و با نورپردازی مناسب از ایجاد آلودگی نوری جلوگیری کنند.

تجهیزات نورپردازی باید ارتفاع مناسبی داشته باشند: ارتفاع نصب تجهیزات نورپردازی در سازه های مختلف متفاوت بوده و ارتباط مستقیمی با ارتفاع کلی ساختمان دارد. نورپردازی به طریقی انجام می شود که تمام اجزای مهم و برجسته ساختمان به خوبی قابل رویت باشند.

فاصله مناسب تجهیزات نور پردازی نسبت به هم: بسته به نوع تجهیزات نورپردازی عواملی مانند فاصله و ارتفاع مشخص می شوند. زمانی که چراغ ها فاصله مناسبی نسبت به هم داشته باشند یکدیگر را پوشش می دهند و محدوده روشنایی گسترده ای ایجاد می کنند. هر چه فاصله تجهیزات نورپردازی درست تر انجام شود به وسایل کمتری نیاز است.

انواع روش های نورپردازی با لامپ های متنوع

معرفی انواع روش های نورپردازی برای نمای بیرونی آپارتمان

نورپردازی به سبک خشن: این سبک از نورپردازی نمای بیرونی ساختمان برای نشان دادن جزئیات ریز بسیار مناسب است و تمامی سطح های ظریف ساختمان را به نمایش می گذارد. این نورپردازی به صورت مستقیم قرار می گیرد و برای نشان دادن سطح وسیعی از نمای ساختمان مناسب نمی باشد.

نورپردازی از داخل و خارج: نورپردازی از داخل و خارج بیشتر برای پنجره ها و بالکن ها استفاده می شود. استفاده از این نورپردازی زیبایی نمای ساختمان و جزئیات آن را افزایش می دهد و ساختمان را لوکس و جذاب نشان می دهد.

نورپردازی یک دست: نورپردازی نمای بیرونی ساختمان به سبک یک دست به این صورت است که منبع اصلی نورپردازی در مجاورت نمای ساختمان قرار می گیرد. این سبک از نورپردازی فضای گسترده ای از نمای ساختمان را پوشش می دهد.  نورپردازی تاکیدی یا منطقه‌ای: همانطور که از اسم این سبک از نورپردازی نمای بیرونی ساختمان پیداست قسمت خاصی از نما نورپردازی می شود و در ذهن بیننده باقی می ماند. یک هارمونی خاصی از نورها در بخش خاص و برجسته ای از نمای ساختمان به نمایش گذاشته می شود.

لامپ های مناسب جهت نورپردازی نمای بیرونی ساختمان

 لامپ زمینی یا دفنی: لامپ های زمینی جزو لامپ های پرکاربرد در نورپردازی نمای بیرونی ساختمان است. محل نصب این لامپ ها بر روی زمین بوده و باعث مشخص شدن المان های مختلف در محیط می شود. نحوه تابش نور این لامپ ها به صورت هاله ای ملایم است و باعث ایجاد زیبایی بی نظیری در فضای عمومی اطراف ساختمان می شود. این لامپ ها در رنگ های مختلف با طول عمر بالا وجود دارند و زاویه های 120 تا 150 درجه از نمای اطراف ساختمان را  پوشش می دهند. این لامپ ها مجهز به سیستم کنترل از راه دور هستند و از قابلیت های دیجیتالی برخوردار می باشند. میزان مقاومت لامپ های زمینی در باربر عواملی مانند نفوذ آب، خش و خمیدگی مقاوم بوده و هزینه نگهداری و تعمیر آنها بسیار مقرون به صرفه است.

تاثیر نورپردازی بر زیبایی ساختمان

لامپ‌های وال واشر: لامپ های وال واشر از دیگر لامپ های پرکاربرد برای  نورپردازی نمای بیرونی ساختمان هستند که اصلی ترین کارایی آنها نورپردازی برای دیوارهای صاف ساختمان است. لامپ های وال واشر از در کنار هم قرار گرفتن لامپ های کوچک ساخته می شوند و نحوه نوردهی آنها به صورت یکنواخت است. از این لامپ ها بیشتر در ساختمان هایی که ارتفاع زیادی دارند استفاده می شود و میزان پرتاب نور آنها متفاوت می باشد. لامپ های وال واشر از مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی، رطوبت، خش و… برخوردار است و هزینه اجرا آن مناسب می باشد.

جت لایت: لامپ های جت لاین نوردهی بسیار قوی و زیبایی دارند و باعث روشنایی زیاد نمای ساختمان می شوند. لامپ های جت لاین مانند نورافکن های پایه دار عمل می کنند و قابلیت نصب بر روی زمین و یا فضاهای دیگر را دارند. نحوه پرتاب نور این لامپ به صورت خطی بوده و شتاب زیادی دارد. لامپ های جت لاین در برابر عوامل آسیب زایی مانند، باران و برف شدید، نور آفتاب، سرما، گرما و… مقاوم هستند. در نمای ساختمان هایی که نیاز به نورپردازی ستونی با شتاب و زاویه زیاد است انتخاب لامپ های جت لاین بهترین گزینه می باشد.

ریسه‌های خطی: در اکثر نورپردازی هایی که برای قسمت نمای خارجی ساختمان انجام می شود ریسه های خطی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از ریسه های خطی برای نورپردازی دور پنجره ها، نرده ها و بخش های مختلف ساختمان مناسب است. نوری که این ریسه ها از خود ساطع می کنند ملایم و چشم نواز است و باعث ایجاد زیبایی خاصی در نمای ساختمان می شوند.

تاثیر نورپردازی بر زیبایی ساختمان

لامپ‌های نور افکن یا پروژکتورها: از لامپ های نورافکن یا پروژکتورها در نورپردازی فضاهای بزرگی مانند کاخ ها، استادیوم ها، خانه های ویلایی بزرگ و… استفاده می شود. این لامپ ها نوردهی بسیار قوی و پرشتابی دارند و فضای گسترده ای را روشن می کنند. برای روشن کردن فضای گسترده از این لامپ استفاده می شود زیرا با تعداد کمی از آنها متراژ زیادی از ساختمان و محیط اطراف آن نمایان و روشن می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

محصولات پر امتیاز